Oldalsáv

Elsöprő siker a debreceni röplabda diákolimpián

2018. január 29.
A 32. aranyat szerezte meg a Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnáziuma a 2017/2018. tanévi V-VI. korcsoportos Összevont labdajátékok Diákolimpia Röplabda Országos Döntőjén.

A négy napos rendezvényen az első napon a csapatok megérkezése, szállások elfoglalása és a megnyitón való részvétel volt a menetrend.

 

Aznap a megnyitó előtt a technikai értekezleten került sor a csoportbeosztásra.

 

A csoportba lett sorsolva:

Dunaújvárosi Pannon Oktatási Központ

Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium

Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium

Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnázium

 

B csoportba került:

Kaposvári Eötvös Lóránt Gimnázium

Szolnoki Széchenyi István Gimnázium

Kecskeméti Bólyai János Gimnázium

Szolnoki Műszaki és Gépipari Szakgimnázium

 

Másnap a mérkőzések következtek sorra. Az első nyitó mérkőzést az egy csoportba sorsolt, azonos városból érkezett csapatok játszották. Az első mérkőzést ugyan könnyed játékkal, de szoros szettekkel a Hild Iskola csapata nyerte 3:0 arányban.

 Iskolánk csapatának második mérkőzése délután folytatódott egy győzelmi sorozat kezdetével 3:0 arányban a házigazda Debrecen csapata ellen.

A harmadik napon reggel 9 órakor a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium ellen sem volt megállás, ugyanis 3:0 győzelemmel zárta csoportját a Hild, így csoport elsőként 1-4 között várta a záró napon ellenfelét a döntőbe kerülésért iskolánk a kaposvári Eötvös Lóránt Gimnázium ellen.

A negyedik napon, a döntőbe kerülésért sem okozott csalódást a dunaújvárosi gárda, 3:0 arányban ezen az akadályon is túljutott.

Délután 13.00 órakor a döntőben parádés játékkal a Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnáziuma 3:0 arányban megverte a kecskeméti gárdát, így szettveszteség nélkül behúzta iskolájának a 32. aranyérmet, melyből a 29. aranyérmet a röplabda sportág szerezte.

 

Szücs Ákos a diákolimpiai gárda vezetője értékeli a négy nap történéseit és a csapat játékát:

 

Már úgy indultunk az országos döntőre, hogy mi szeretnénk megnyerni, és ehhez a csapat minden egyes tagja így állt hozzá. A körülményektől eltekintve csapatunk akadémiában való neveltetése látványosan kiemelkedett minden területen. Úgy vélem, ez egy jó felkészülés a júniusban megrendezésre kerülő Brnoban megrendezendő ISF Középiskolai Világbajnokságra. Ezúton szeretném megköszönni a csapat nevében is a segítséget a DSE Röplabda Akadémia edzőinek, illetve az iskolában dolgozó tanárok munkáját, hogy ilyen sikeres a csapat ilyen hosszú távon is.

 

A torna különdíjasai:

legjobb támadó: Bohnicsek Szilveszter (Hild)

legjobb előkészítő: Csizmadia Tamás (Hild)

legtechnikásabb játékos: Kiss Máté (Eötvös)

legeredményesebb testnevelő: Szücs Ákos (Hild)

 

 

A bajnokcsapat névsora:

Amdegha Mohamed Ádám, Bohnicsek Szilveszter, Csizmadia Tamás Martin, Dér János Alex, Hartyányi Gergő, Ihász Benett, Jerzsabek Botond, Koch Adolf, Matyiák Árpád, Móró Ákos, Nemes Gábor Marcell, Sárközi Kálmán Károly, Tompai Bence Zsolt.

Kapcsolat

Dunaújvárosi SZC
HILD József Technikum
Szakképző Iskola és Szakiskola

H-2400 Dunaújváros, Bercsényi utca 8.
hild@hild-dunaujv.sulinet.hu
+36-25/400-530